Working.
Please stand by. Press Esc to hide.

For an optimal experience and so that all features and functions execute properly, please enable JavaScript to continue using this site. Otherwise, unexpected behavior will occur.

Account Registration

Registration is closed.

Entry Registration

Entry registration is closed.

Top

Rules

(For ENGLISH scroll down)

Az ELSŐ MAGYAR HÁZISÖRFŐZŐ EGYESÜLET szakmai támogatásával 2024. április 20-án megrendezésre kerül:
III. CORSO-KORSÓ HÁZISÖRFŐZŐK VERSENYE SZEGEDEN
A verseny kiírása:
A verseny célja az otthoni sörfőzés népszerűsítése, a házisörfőzők személyes találkozására nyíló alkalom megteremtése.
A verseny felmerülő költségeit a szervezők a nevezési díjakból és felajánlásokból fedezik, így szívesen várnak minden segítő célú anyagi, fizikai és szellemi felajánlást. A verseny főszervezője az BREWER SZEGED WEBÁRUHÁZ üzemeltetője a Softprint Kft (továbbiakban a Szervező).
Szabályok:
• A versenyre csak olyan sörrel lehet nevezni, ami nincs kereskedelmi forgalomban és otthoni sörfőző eszközökkel készült.
• FIGYELEM! A BJCP2021-ben (Beer Judge Certification Program) található,
bármely sör kategóriában és a hozzá tartozó stílusban lehet nevezni.
A nevezések függvényében 1-4 BJCP kategóriára osztjuk a nevezőket, figyelve arra, hogy izgalmas és korrekt versenyen vegyen részt mindenki, ne érje semmilyen hátrány az utólagos kategóriába sorolás miatt. A kategóriákat legkésőbb a nevezések záró napján kihirdetjük.
• A jelentkezéskor meg kell adni a sör pontos kategóriáját. A bírálók minden egyes nevezett sört a megadott BJCP kategóriának megfelelően pontoznak le, tehát nem a különböző nevezett sörök egymáshoz hasonlítása határozza meg a pontszámot.
• A sörök elbírálása a BJCP stílusnak megfelelő fogyasztási hőmérsékleten és a BJCP2021 alapján, azaz a nemzetközi norma szerint történik.
• A fentiek alapján tehát nagyon figyelni kell a nevezett sör helyes BJCP stílusba sorolására!
• A BJCP stílusba sorolás a nevező feladata és felelőssége. A Szervezőktől legfeljebb jó szándékú segítséget kaphat a kategorizálásban.
•Minden nevezést a A versenyre nevezni elektronikusan lehet a A versenyre nevezni elektronikusan lehet a corsokorso.brewer.hu oldalon, legkésőbb 2024. április 10-ig. A nevezést 2024. január 1-én nyitjuk meg.
A nevezett söröket 2024. március 30-tól április 15-ig kell eljuttatni a szervezőkhöz ötször 0,5l-es vagy 0,33l-es kiszerelésben. Az üvegeknek jelöletlen (nem dombornyomott) egyszerű (nem PET) sörösüvegnek kell lennie. A leadásokat a Brewer webáruház átvételi helyén személyesen nyitvatartási időben tehetitek meg a 6724 Szeged Pacsirta u. 2. szám alatt, vagy postai úton ugyanezen címen. Csatos üvegeket elfogadunk, de nem tartjuk szerencsésnek.
• A nevezési díj április 15-ig nevezve és kifizetve nevezett sörönként 2200 Ft, az Első Magyar Házisörfőző Egyesület tagjai számára kedvezményesen sörönként 1800 Ft. A nevezés akkor válik érvényessé, ha a nevezési díj határidőre át van utalva a Raiffeisen bank 12067204-01711174-00100007 számlára. Minden nevező csak saját nevében utalhat, mivel arról számlát állítunk ki.
• Egy versenyző egy kategóriába csak egy sört nevezhet, de összesen maximum négy nevezése lehet. Ez a közösen főzőkre is érvényes! oldalon, legkésőbb 2024. április 10-ig. A nevezést 2024. január 1-én nyitjuk meg.
A nevezett söröket 2024. március 30-tól április 15-ig kell eljuttatni a szervezőkhöz ötször 0,5l-es vagy 0,33l-es kiszerelésben. Az üvegeknek jelöletlen (nem dombornyomott) egyszerű (nem PET) sörösüvegnek kell lennie. A leadásokat a Brewer webáruház átvételi helyén személyesen nyitvatartási időben tehetitek meg a 6724 Szeged Pacsirta u. 2. szám alatt, vagy postai úton ugyanezen címen. Csatos üvegeket elfogadunk, de nem tartjuk szerencsésnek.
• A nevezési díj április 15-ig nevezve és kifizetve nevezett sörönként 2200 Ft, az Első Magyar Házisörfőző Egyesület tagjai számára kedvezményesen sörönként 1800 Ft. A nevezés akkor válik érvényessé, ha a nevezési díj határidőre át van utalva a Raiffeisen bank 12067204-01711174-00100007 számlára. Minden nevező csak saját nevében utalhat, mivel arról számlát állítunk ki.
• Egy versenyző egy kategóriába csak egy sört nevezhet, de összesen maximum négy nevezése lehet. Ez a közösen főzőkre is érvényes! oldalon digitálisan rögzíteni kell! Csak a regisztráció után az oldalról kinyomtatott címkével érvényes a nevezés.
• A bírálók száma és kapacitása miatt jelenleg 80 nevezésben szabjuk meg a nevezett sörök számát! Ha megfelelő számú bíra tudja a versenysöröket bírálni akkor ez később módosítható, bővíthető.
• A kinyomtatott címkét a nevezett sörök üvegének nyakára gumival kell rögzíteni, így szállítás során biztosabban az üvegen marad a címke és a rekesz nem „pörgeti le” a gumit.
• Azoknak a söröknek a nevezése, amelyekre a címke fel van ragasztva érvénytelen! Szintén érvénytelen a nevezés, ha a palackra nincs rágumizva a nevezés után küldött és kinyomtatott címke. A kupakon és az üvegen nem lehet semmilyen megkülönböztető jelölés! Bármilyen megkülönböztető jelölés esetén a sör nevezése érvénytelen.
• A több futamban (több napon keresztül, vagy több csoportban) bírált sörök mindegyik futamából az első három helyezett továbbjut egy ún. szétlövéses (miniBOS) bírálatra, ahol a bejutott sörökből kiválasztják a Kategória első, második és harmadik helyezettjét. Az eredeti pontszámon és bírálaton azonban már nem változtatnak. Tehát nem feltétlenül a legnagyobb pontszámot kapott sör lesz az első helyezett. Erre azért van szükség, hogy ki tudjuk egyenlíteni az egyes menetek között esetlegesen fennálló különbségeket.
• A kategóriákban a legtöbb pontot elérő sör aranyérmes, a második ezüstérmes, a harmadik bronzérmes eredményt ér el. Minden résztvevő emlék oklevelet kap.
• A verseny legjobb söre az abszolút győztes, amelyet szakavatott bírálói csapat fog kiválasztani. A verseny abszolút győztese gravírozott, a győztes nevével és évszámmal ellátott vándorkupát vehet át. Ezzel megkapja a „CORSO-KORSÓ legjobb házisörfőzője 2024” címet.
Fontos információk
• A versenyre nevezni elektronikusan lehet a corsokorso.brewer.hu oldalon, legkésőbb 2024. április 10-ig. A nevezést 2024. január 1-én nyitjuk meg.
A nevezett söröket 2024. március 30-tól április 15-ig kell eljuttatni a szervezőkhöz ötször 0,5l-es vagy  0,33l-es kiszerelésben. Az üvegeknek jelöletlen (nem dombornyomott) egyszerű (nem PET) sörösüvegnek kell lennie. A leadásokat a Brewer webáruház átvételi helyén személyesen nyitvatartási időben tehetitek meg a 6724 Szeged Pacsirta u. 2. szám alatt, vagy postai úton ugyanezen címen. Csatos üvegeket elfogadunk, de nem tartjuk szerencsésnek.

• A verseny helyszíne: CORSO Café (6720 Szeged, Kárász utca 16.)
A versennyel kapcsolatos kérdéseiteket a brewer@printers.hu címre írjátok.

ENGLISH VERSION

With the professional help of the FIRST HUNGARIAN BREWER ASSOCIATION

on 20th April 2024 the

III. CORSO-KORSO HOME BREWERS COMPETITION      

will take place in Szeged.

 

Announcement of competition:

The aim of the competition is to promote the homebrewing and provide the possibility for homebrewers to meet. The costs of the competition will be covered from the entry fees and donations; thus we are grateful for any kind of financial, physical or mental offering. The main organiser of the competition is the operator of the BREWER SZEGED WEBSHOP, the Softprint Kft. (henceforth the Organiser).

Rules:

· Beers brewed at a commercial brewery, or already commercialized are not eligible. Only beers made with non-professional equipment are allowed to be entered.

· ATTENTION! You can enter with any beer category and style to be found in BJCP2021 (Beer Judge Certification Program). Depending on the number of entries the contestants will be divided into 1-4 BJCP categories, while paying attention to enable an exciting and fair competition, and not to put anybody at a disadvantage because being categorized posteriorly. The categories will be announced at the very latest on the last day of entries.

· With the entry it is necessary to give the exact category of the beer. The judges will judge each beer according to the given BJCP category, thus it is not the comparison of different beers that will define the points given.

· Judging of the beers will be accomplished at the consuming temperature

according to the BJCP style and in accordance with BJCP2021 guidelines, that is, according to international norms. Because of this, it is very important to carefully choose the beer’s BJCP style!

· It is the responsibility of each contestant to adequately categorize the beer according to the BJCP style. The organizers can at most give a goodwilling help.

· All entries must be registered digitally on the website corsokorso.brewer.hu. The entry is only valid with the label printed form the website after the registration.

· Because of the number and capacity of judges the number of beer entries will be limited to 80. In case of the availability of proper number of judges, this number can be increased.

· The printed labels must be attached to the bottleneck with an elastic band, so that it stays on the bottle and the beer box won’t „spin off” the elastic band.

· The entry of those beers, where the label is glued to the bottle is invalid. Bottles without labels are also invalid entries. There can be no distinguishing mark either on the bottle or on the cap. Any distinguishing mark on the beer makes the entry invalid.

· From the several rounds of judging the first three of every round will continue to the miniBOS judging, where judges choose the categories’ first, second and third best beer. The original point score and judgement will however not be changed. Thus, it is not necessarily the beer with the most points that will be the winner. This is needed to balance the inequalities between the rounds.

· The beer with the most points will get gold medal, the second and third silver and bronze medals. All entries will get a certificate.

· The best beer of the competition is the absolute winner, which will be chosen by an expert group of judges. The absolute winner will receive a challenge cup, engraved with his name and the year. Thus, he receives the title of „Best home brewer of CORSO-KORSO 2024”.

 

Important information:

Entries are to be registered on the website corsokorso.brewer.hu, until 10.04.2024. The entries will start at 01.01.2024.

Entry shipping will be open from 30.03. to 15.04.2024 in 5X0,5 litre or 5x 0,33 litre bottles . The bottles must be unmarked (unembossed), simple (not PET) beer bottles. The bottles can be handed in at the delivery point of the Brewer webshop during opening hours at the address 6724 Szeged, Pacsirta u. 2. or sent by mail to the same address. We accept buckled bottles, but we don’t recommend it.

 

The place of the competition: CORSO Café (6720 Szeged, Kárász Street 16.)

In case of any questions, please write to a brewer@printers.hu.

Top

BJCP 2021 Judging Styles

If a style's name is hyperlinked, it has specific entry requirements. Select or tap on the name to view the subcategory's requirements.

1A American Light Lager1B American Lager1C Cream Ale
1D American Wheat Beer2A International Pale Lager2B International Amber Lager
2C International Dark Lager3A Czech Pale Lager3B Czech Premium Pale Lager
3C Czech Amber Lager3D Czech Dark Lager4A Munich Helles
4B Festbier4C Helles Bock5A German Leichtbier
5B Kölsch5C German Helles Exportbier5D German Pils
6A Märzen6B Rauchbier6C Dunkels Bock
7A Vienna Lager7B Altbier8A Munich Dunkel
8B Schwarzbier9A Doppelbock 9B Eisbock
9C Baltic Porter10A Weissbier10B Dunkels Weissbier
10C Weizenbock 11A Ordinary Bitter11B Best Bitter
11C Strong Bitter12A British Golden Ale12B Australian Sparkling Ale
12C English IPA13A Dark Mild13B British Brown Ale
13C English Porter14A Scottish Light14B Scottish Heavy
14C Scottish Export15A Irish Red Ale15B Irish Stout
15C Irish Extra Stout16A Sweet Stout16B Oatmeal Stout
16C Tropical Stout16D Foreign Extra Stout17A British Strong Ale
17A1 Burton Ale17B Old Ale17C Wee Heavy
17D English Barley Wine18A Blonde Ale18B American Pale Ale
19A American Amber Ale19B California Common19C American Brown Ale
20A American Porter20B American Stout20C Imperial Stout
21A American IPA21B Specialty IPA 21B1 Belgian IPA
21B2 Black IPA 21B3 Brown IPA 21B4 Red IPA
21B5 Rye IPA 21B6 White IPA 21B7 Brut IPA
21C Hazy IPA22A Double IPA22B American Strong Ale
22C American Barleywine22D Wheatwine23A Berliner Weisse
23B Flanders Red Ale23C Oud Bruin23D Lambic
23E Gueuze23F Fruit Lambic 23G Gose
24A Witbier24B Belgian Pale Ale24C Bière de Garde
25A Belgian Blond Ale25B Saison 25C Belgian Golden Strong Ale
26A Belgian Single26B Belgian Dubbel26C Belgian Tripel
26D Belgian Dark Strong Ale27A Historical Beer 27A1 Kellerbier
27A2 Kentucky Common27A3 Lichtenhainer27A4 London Brown Ale
27A5 Piwo Grodziskie27A6 Pre-Prohibition Lager27A7 Pre-Prohibition Porter
27A8 Roggenbier27A9 Sahti28A Brett Beer
28B Mixed Fermentation Sour Beer 28C Wild Specialty Beer 28D Straight Sour Beer
29A Fruit Beer 29B Fruit and Spice Beer 29C Specialty Fruit Beer
29D Grape Ale 30A Spice, Herb, or Vegetable Beer 30B Autumn Seasonal Beer
30C Winter Seasonal Beer 30D Specialty Spice Beer 31A Alternative Grain Beer
31B Alternative Sugar Beer 32A Classic Style Smoked Beer 32B Specialty Smoked Beer
33A Wood-Aged Beer 33B Specialty Wood-Aged Beer 34A Commercial Specialty Beer
34B Mixed-Style Beer 34C Experimental Beer LSX1 Dorada Pampeana
LSX2 IPA ArgentaLSX3 Italian Grape Ale LSX4 Catharina Sour
LSX5 New Zealand Pilsner  

Top

Number of Bottles Required Per Entry: 5

Judging Sessions and Dates

Előbírálati nap 1
Friday 19 April, 2024 17:00, CEST

Bírálati nap
Saturday 20 April, 2024 10:00, CEST

Top

Best of Show

A verseny abszolút győztese gravírozott, a győztes nevével és évszámmal ellátott vándorkupát vehet át. Ezzel megkapja a „CORSO-KORSÓ legjobb házisörfőzője 2024” címet.

ENGLISH

The absolute winner of the competition can receive a challange cup ( and a smaller copy for himself) with the winner's name and year. This earns him the title of "Best Home Brewer of CORSO-KORSÓ 2024".

Top

Awards

• A kategóriákban a legtöbb pontot elérő sör aranyérmes, a második ezüstérmes, a harmadik bronzérmes eredményt ér el. Minden résztvevő emlék oklevelet kap.
• A verseny legjobb söre az abszolút győztes, amelyet szakavatott bírálói csapat fog kiválasztani. A verseny abszolút győztese gravírozott, a győztes nevével és évszámmal ellátott vándorkupát vehet át. Ezzel megkapja a „CORSO-KORSÓ legjobb házisörfőzője 2024” címet.

A verseny után eredményhirdetést tartunk a verseny helyszínén. A időpontotja várhatóan 17:00, de ha változás történik értesítünk róla.

ENGLISH

• In the categories, the beer with the most points is awarded a gold medal, the second one a silver medal, and the third one a bronze medal. All participants receive a  certificate online.
• The best beer of the competition is the absolute winner, which will be selected by a team of expert judges. The absolute winner of the competition can receive a challange cup with the winner's name and year. This earns him the title of "Best Home Brewer of CORSO-KORSÓ 2024".

After the competition, we will hold a results announcement at the competition venue. The date is expected to be 17:00, but we will notify you if there is a change.

Top

Awards Ceremony

CORSO Café
6720 Szeged, Kárász utca 16.
Saturday 20 April, 2024 17:00, CEST

Top

Circuit Qualification

A több futamban (több napon keresztül, vagy több csoportban) bírált sörök mindegyik futamából az első három helyezett továbbjut egy ún. szétlövéses (miniBOS) bírálatra, ahol a bejutott sörökből kiválasztják a Kategória első, második és harmadik helyezettjét. Az eredeti pontszámon és bírálaton azonban már nem változtatnak. Tehát nem feltétlenül a legnagyobb pontszámot kapott sör lesz az első helyezett. Erre azért van szükség, hogy ki tudjuk egyenlíteni az egyes menetek között esetlegesen fennálló különbségeket.

Top